ARTIST BIOGRAPHY

Ana Žerjal je študentka kiparstva na akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, ki svoje znanje o likovnih veščinah rada prenaša na mlade raziskovalce. Poleg osnovnih praks likovnih tehnik, rada raziskuje likovno izražanje na drugačne, eksperimentalne, nekonvencionalne načine – to je kako iz muhe, narediti slona. ANA ŽERJAL, rojena v Kopru 8.8.1987. Trenutno živi in deluje v Novi Gorici.
Leta 2012 je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, iz kiparstva pri prof. Jožetu Baršiju, kjer trenutno nadaljuje svoj magistrski študij.
V svojem likovnem izražanju vedno skuša plavati z glavo nad vodno gladino, da jo ne bi utopil tok dolgočasja in ravnodušnosti, ter s svojimi kipi skuša vdreti v polje otroških igral, v namen razbitja enoličnosti objektov, ki s svojim videzom (kateri spominja vse prej na vojaške poligone ) zavirajo otroško domišljijo. Rada ima dobro družbo (pred vsem Art-eko šentjanž družbo), njena številka noge je 40, kar dobro podpira njen karakter s harmoniko vred.
Juhuhu.
Contact Info:
Address: Trubarjeva 7/A , 5000 Nova Gorica      
Mobile: 00386 51 250 587
Email:  ana.zerjal1@gmail.com
Upload Image...
Upload Image...