Delo, ki je izbrano za januarsko steklenico kolekcije Artselection predstavlja problem odpadkov v današnji družbi.

Tina KONEC / ARTSELECTION / DECEMBER

1. Kaj predstavlja tvoje delo, ki je prezentirano na januarski ediciji linije vina Artselection?

Delo, ki je izbrano za januarsko steklenico kolekcije Artselection predstavlja problem odpadkov v današnji družbi. Lahko so seveda izjemno škodljivi in za nekatere pomenijo zelo dobičkonosen posel, vendar moramo na vse skupaj gledati z nekakšno vizijo za prihodnost, ki ponuja rešitev, ne pa vedno samo črnogledega pogleda na situacijo. Kakšni odpadki lahko postanejo uporabni, kako z njimi ravnati in kako se lahko lotimo problema z novimi idejami in z drugačno perspektivo? Bela in črna podlaga na polovicah okna predstavljata dve možnosti pogleda na krizo, ki je vseprisotna.

2. Kaj zate pomeni Arteko?

Arteko zame predstavlja ustvarjalno platformo z ogromno možnostmi za ustvarjanje, učenje, povezovanje ter »odlop« iz vsakdana v naravo med podobno misleče.

3. Kaj ti pomeni lastno ustvarjanje?

Lastno ustvarjanje mi pomeni ogromno. Vsako leto bolj opažam kako pomembno je to ohranjati in negovati. Je katalizator in vedno znova odskočna deska za nove ideje in priložnosti.

4. Na kakšen način vidiš povezavo med umetnostjo in vinom?

Opazim veliko vzporednic med umetnostjo in vinom. Navsezadnje je tudi ustvarjanje oz. pridelava vina posebna vrsta umetnosti. Postopek je kompliciran in tisti/e, ki se s tem ukvarja/jo mora/jo to delati s srcem in zagonom ter natančnostjo in veliko znanja, da je rezultat res dober. Vsekakor smo s projektom Artselection odstopili od klišeja, ki pravi da umetniki/ce vino samo pijejo!

5. Kako v svojem vsakdanu ohranjaš ustvarjalnost in kaj svetuješ drugim, da bi jim to lažje uspevalo?

Skozi leta ne bi smeli pozabiti, da so takšne stvari zelo pomembne in da precej vplivajo na ohranjanje svobodne misli in s tem ustvarjalnosti.

6. Kako zate izgleda popoln dan?

Popoln dan je dosti odvisen od perspektive, ki jo imaš na trenutne dogodke. Lahko je najbolj navaden, pa te npr. osreči to, da imaš z ljudmi tisti dan pravo energijo.