JERCA ŠANTEJ / ARTSELECTION / FEBRUAR

1. Kaj predstavlja tvoje delo, ki je prezentirano na januarski ediciji linije vina Artselection?

2. Kaj zate pomeni Arteko?

Arteko je kot otrok. Z njim rastem, živim in se razvijam.

3. Kaj ti pomeni lastno ustvarjanje?

Vse. Kot zrak, ki ga diham, kot voda ki jo pijem, kot nasmeh ko posije sonce …

4. Na kakšen način vidiš povezavo med umetnostjo in vinom?

Povezav med vinom in umetnostjo je več. Sprehajata se z roko v roki in si podajata občutke. V procesu nastajanja, zorenja, vrednotenja. Sama se najraje spuščam po poti med umetnostjo in vinom, v drug svet, svet vonja, okusa, barve, ki je nikakor ni moč ujet na platnu . Takrat vem kam grem, po kateri liniji se bom spustila in kam bo odvihrala roka. In nenazadnje, v vinu je resnica in tudi v umetnosti je resnica ! Vsak si jo poišče na svoj način in tako oplemeniti in osmisli življenje.

5. Kako v svojem vsakdanu ohranjaš ustvarjalnost in kaj svetuješ drugim, da bi jim to lažje uspevalo?

Ne vem, to enostavno si oz. imaš ali pa ne. Vsak predmet, beseda, dejanje … je izziv. “Vsak otrok je umetnik. Težava je, kako ostati umetnik ko odrastemo” (Pablo Picasso). To pa naj bo vodilo vsem, ki želijo ohranjat ustvarjalnost.

6. Kako zate izgleda popoln dan?

Ljubim dan, ko inspiracija postane objekt ustvarjanja, ko vstopim v prazen prostor in spustim, da skozi telo steče energija in se začenja nezavedni proces, katerega rezultat je odvisen od iskrenosti, popolne predanosti in zaupanju vase, v nevidne sile, ki poganjajo ta čudoviti mehanizem delovanja, slikanja, ustvarjanja.In potem si nalijem kozarec čistega vina…