ARTEKO - TABOR ZA OTROKE

Odločili smo se, da letos prvič pripravimo tabor za otroke. V okolju smo zaznali potrebo po druženju otrok in preživljanju počitnic v neokrnjeni naravi. Poleg tega smo pri svojem delu priča vse hujšim stiskam ljudi.

Namen izvajanja projekta je omogočanje otrokom aktivno udeležbo, sodelovanje v skupini, samostojnost, preživeti noč brez staršev, si poiskati nove prijatelje, kar je v spreminjajoči se družbi večji problem, kot smo si pripravljeni priznati.

Projekt smo zasnovali z namenom, da otrokom pomagamo razvijati občutek ustvarjalnosti, sprejetosti, uspešnosti ter lastne vrednosti. Otrokom želimo omogočiti, da pridobijo čim več pozitivnih izkušenj, ki jim bodo v pomoč pri razvijanju lastne osebnosti.

Cilj dogajanja

Krepitev zdravja

  • Krepitev otrokovega organizma in zdravja, ki zagotovi otrokom razvoj telesnih spretnosti in rekreacije ter navajanje na pozitivne navade.

Razvijanje občutkov

  • Razvijanje dobrih odnosov in ugodnega čustvenega vzdušja, občutka pripadnosti, sprejetosti, uspešnosti ter lastne vrednosti.

Spodbujanje kreativnosti

  • inovativnosti, kulture in izmenjava idej.

Mladim želimo približati likovno umetnost, literaturo, glasbo, ter jih usmeriti v ekološko razmišljanje in obnašanje pri vsakdanjih opravilih

Krepitev sožitja

Razvijanje humanosti, strpnosti in solidarnosti med mladimi ter krepitev medgeneracijskega sožitja.

ZDRAV NAČIN ŽIVLJENJA

Vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju (uvajanje ekološko predelane hrane, pikniki)

SPOZNAVANJE OKOLJA

Učinkovita raba naravnih virov (voda, odpadki, energija), vzgoja za okoljsko odgovornost.

RAZVIJANJE USTVARJALNOSTI

Razvijanje ustvarjalnosti in spretnosti: finomotorike, grafomotorike, prilagajanja, strpnosti, potrpljenja, spoštljivost

PRIJAVNICA IN PROGRAM

85

ZABAVNIH KREATIVNIH IGER

4 DNI

ZABAVE, VESELJA IN UČENJA

30.7. - 3.8.2018

ČAS TABORA ARTEKO

165€

UGODNA CENA

PROGRAM ARTEKO TABORA V PEKLU OD 30.7. DO 3.8.2018

Projekt bomo izvajali v času poletnih počitnic, in sicer od 30.julija do 3. avgusta 2018  na Felicijanovi domačiji v Peklu, Jablanica 13, Boštanj – Sevnica.

PROGRAM OTROŠKEGA ARTEKO

Vaših podatkov ne bomo uporabili brez vašega privoljenja, jih posredovali ali dali v uporabo tretjim osebam ali institucijam, razen v primerih, ki jih določa zakon. Če nam boste posredovali vaše podatke, bomo le-te uporabili izključno za potrebe pošiljanja informacij. Zagotavljamo, da vaših osebnih podatkov ne bomo nikoli zlorabili ali kako drugače kršili vaše zasebnosti in bodo nikoli uporabljeni v namene, ki niso v skladu z zakonom, ali v namene, ki bi vam lahko kakorkoli škodovali.