TRADICIONALNA ŠENTJANŠKA TRŽNICA
Prispeval Administrator

šentjanžka tržnica | 24.9.2017

arteko2017-uvodnaKot že šest let do sedaj, se je tudi letos zadnjo septembrsko nedeljo v Šentjanžu, v organizaciji Turističnega društva Šentjanž, zgodila tradicionalna Šentjanška tržnica. Na trgu v Šentjanžu so svoje izdelke na prodaj postavili domači pridelovalci hrane, izdelovalci izdelkov domače obrti ter učenci OŠ Milana Majcna Šentjanž. Kulturno noto dogajanju na tržnici je dodala otvoritev razstave del, ki so jih umetniki ustvarili od 28. junija do 2. julija na slikarskem shodu ArtEko Šentjanž 2017 na Felicijanovi domačiji v Peklu v organizaciji Zavoda MUK Qra iz Sevnice in Turističnega društva Šentjanž. Letos so v Peklu ustvarjali Igor Somrak in Urška Kanoni iz Pomjana, Anton in Judith Zgonec iz Boštanja, Nena Bedek ter Matic Svažič vsi iz Sevnice. Z enodnevno udeležbo na poletnem dogodku sta nas počastila tudi udeleženca prejšnjih ArtEko dogodkov Toni Vučajnk iz Dobove s fotografskim objektivom in Tomaž Dernovšek – Vinči iz Hotiča pri Litiji s svojimi edinstvenim »land art« (krajinska umetnost) po strugi bližnjega potoka. S svojim žarom in znanjem je kot vse ArtEko dogodke do sedaj tudi tokrat dogodek podkrepila in soustvarila Jerca Šantej iz Sevnice. Glede na to, da so bila v prejšnjih letih v ospredju ustvarjalnega fokusa stari okenski okvirju, v katera so bila vpeta platna, je bil letošnji ArtEko nadgradnja prejšnjim, z ustvarjanjem zaves in drugih detajlov. Seveda je bila tudi letos ustvarjalna sla brezmejna in niso izostale niti klasične umetnine na platnih. Vse, razen »land art« izdelkov, je bilo tradicionalno razstavljeno na steni Repovževe štale v času Šentjanške tržnice. Otvoritev razstave je s svojimi recitali neponovljivo obogatil književnik, prevajalec in gledališčnik Andrej Rozman Roza. Kot že večkrat v zadnjem času je v glavnem v rimah ponovno podal kritiko na aktualno dogajanje v družbi in državi ter navzoče stare in mlade navdušil s svojim pesniškim in igralskim talentom. Kot vedno do sedaj, je bil letošnji september v Šentjanžu, kljub malenkost kislemu vremenu, lep, zaključek s Šentjanško tržnico in otvoritvijo razstave ArtEko pa spet nepozaben.
Besedilo: Petra Majcen
Fotografije: Judith Zgonec
 
Vabilo na Arteko 2017
Prispeval Administrator

šentjanž |  pekel | 28.6.2017 | zbor 16.04 uri

kreatorek-vabilo-2
 
Pregledna razstava ArtEko 2010-2016
Prispeval Administrator

zdravstveni dom sevnica | galerija eskulap | 9.5.2017 

zd-web-vabilo-2017-02-01
Vabljeni na pregledno razstavo v Zdravstveni dom Sevnica
9.5.2017 ob 18.00 uri v galeriji Eskulap.
 

 

 
Vabljeni na Pregledno raztavo 2010 - 2016 na gradu Podsreda
Prispeval Administrator

vabilo arteko 2016 - 02 - 500 

 
Otvoritev razstave Arteko Šentanž 2016 v Peklu
Prispeval Administrator

Pekel | Sentjanz | 10.7.2015 

otvoritev-raztave
Bivali in ustvarjali smo v razkošju domačije Felicijan v Peklu. Nastala dela so bila na ogled na zaključni razstavi, v soboto 9. julija ob 19. uri. Kakor vsako leto so tudi letos nastale stvaritve na starih oknih in ostalem recikliranem materialu, kar si boste lahko ogledali na pregledni razstavi ArtEko, na gradu Podsreda, 9. septembra 2016 in zadnjo septembrsko nedeljo na Šentjanški tržnici.


 
Arteko Šentanž 2016
Prispeval Administrator

Pekel | Sentjanz | 6.7.2015 

prvi-dan-v-peklu-2016

 

»ČE JE PEKEL RAJSKI,  NAS NEBESA NE ZANIMAJO«
.


 
Vabilo na ARTEKO ŠENTJANŽ 2016
Prispeval Administrator

arteko šentjanž   |   vabilo |  2016

arteko-sentanz-2016

 

Spoštovani!

 

ArtEko Šentjanž 2016 je likovna manifestacija, ki si predvsem prizadeva postati shajališče za umetnike, ki jim ni vseeno za usodo našega planeta in nas samih. Ideja o druženju likovnih ustvarjalcev z motom ekologije, predstavlja nadaljevanje tradicionalne likovne kolonije vendar v širšem smislu. Letošnja bo bolj v duhu » ustvarjalne reciklaže « in njene prepoznavnosti. Potekala bo v Peklu, Jablanica 13, Sevnica

https://www.google.si/maps/place/Jablanica+13,+8294+Bo%C5%A1tanj/@46.0101036,15.1319772,12z/data=!4m5!3m4!1s0x4765092552dd0ed3:0xaaa7866578081d78!8m2!3d46.0101036!4d15.202015

od 6. julija do 10.julija 2016.


Tokrat bo v Peklu pisana druščina in zato bo vsak našel svoj material za ustvarjanje v naravi in v svoji glavi, za tiste, ki se ne boste znašli smo priskrbeli tudi nekaj oken v katerih je vpeto platno, tako, da podlage za slikanje in ustvarjanje bo zadosti, barve, čopiče in ostali potrebni material pa kot običajno prinesete s seboj. Za vaš ustvarjalni prostor bo poskrbljeno ob izviru stoletne vode , v neokrnjeni naravi, na nepokošenih travnikih, pod krošnjami dreves, v rastlinskem in živalskem bogastvu. Organizator se obvezuje za zagotovitev primernih pogojev dela, promocijo slik in prepoznavnost v medijih.

Otvoritev razstave nastalih del bo 9. septembra v galeriji na gradu Podsreda in konec septembra v sklopu prireditve »Šentjanška ekološka tržnica« v organizaciji TD Šentjanž.

 

Za namestitev udeležencev bo poskrbljeno v idilični dolini Pekla, na Felicijanovi domačiji. Prav tako bomo za vas poskrbeli z okusno hrano in pijačo ter zabavnim programom ob pokušanju dobrot pripravljenih iz surovin pridelanih na ekološki način.

 

Prosimo vas, da nam svojo udeležbo potrdite na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. / 040760870/ in priložite kratek življenjepis ter fotografijo.

 

 

Z lepimi pozdravi,

Jerca Šantej, vodja programa

 
Vabilo na grad Podsreda
Prispeval Administrator

grad Podsreda   |   od 22.junija do 26. junija 2016

kozjanski-park

ArtEko Kozjansko 2016 je likovna manifestacija, ki si predvsem prizadeva postati shajališče za umetnike, ki jim ni vseeno za usodo našega planeta in nas samih. Ideja o druženju likovnih ustvarjalcev z motom ekologije, predstavlja nadaljevanje tradicionalne likovne kolonije vendar v širšem smislu. Letošnja bo bolj v duhu » ustvarjalne reciklaže « in njene prepoznavnosti. Potekala bo na gradu Podsreda od 22.junija do 26. junija 2016.

.

 
KULTURA V MASKAH
Prispeval Administrator

ATELJE QRA | 08.02.2016

1vabilo   16Dragi prijatelji kulture, leto je naokoli in zopet bomo praznovali ta veseli praznik kulture. Vabljeni v ponedeljek, 8.2. ob 18 uri v atelje zavoda Qra oz. v Šmarje, Pot na Zajčjo goro 24.. Pridite v maski in v skladu z njo tudi pripnite svoj kulturni prispevek - recitacija, poezija, smešnica ali kaj podobnega.

Kdor zna zaigrati na kak instrument je tudi to zelo dobrodošlo.

 
Razstava arteko 2015
Prispeval Administrator

image

 
Zadnji dan razstava v Peklu
Prispeval Administrator

Pekel | Sentjanz | 5-6.7.2015

uvodna

ArtEko Šentjanž 2015 je tudi letos postregel z mednarodno udeležbo sodelujočih. Tako so v Peklu poleg Ane Žerjal iz Nove Gorice, Tomaža Dernovška – Vinčija iz Vač, Jožeta Šubica iz Maribora, Vesne Davidovič in Tonija Vučajnka iz Dobove, Mojce Marije Vilar iz Domžal, Ane Jazbec in Matica Svažiča iz Sevnice ter domačinke Elene Sigmund, ustvarjali tudi Dime Temkov iz Makedonije, danes pa živeč v Ljubljani ter Tamara Grbavac in Mišel Stojanović iz Hercegovine.

 
Prvi dan Arteko
Prispeval Administrator

Pekel | Sentjanz | 4.7.2015

prvi dan

 

 

 

 Sprejem in začetek mednarodnega srečanja Arteko 2015. Srečali smo se na Sevniški postaji, od tod smo se odpravili na ogled Sevniškega gradu, na kar nas je vodila pot v Gostišče Repovž v Šentjanž. Ob prijetni jedači in žlahtni kapljici v sproščenem klepetu smo prispeli v Peku.


 
ArtEko 2015
Prispeval Administrator

  ArtEko ŠENTJANŽ  2015 | ob 14 uri | 1.7. do 5.7.2015

artekoArtEko Šentjanž 2015 je likovna manifestacija, ki si predvsem prizadeva postati shajališče za umetnike, ki jim ni vseeno za usodo našega planeta in nas samih. Ideja o druženju mednarodnih likovnih ustvarjalcev z motom ekologije, predstavlja nadaljevanje večletnega ustvarjalnega druženja v duhu »ustvarjalne reciklaže« in njene prepoznavnosti.

Poudarek celotnega dogajanja bo predvsem na temi ekologije, ohranjanju našega planeta in nas samih. Udeleženci delavnice bodo ustvarjali iz odpadnega materiala. Inspiracijo za ustvarjanje bodo iskali v okoliški neokrnjeni naravi, na nepokošenih travnikih, pod krošnjami dreves, v neokrnjenem rastlinskem in živalskem bogastvu gozda.

Udeleženci se bodo spoznavali in družili v naravi in ob hrani pridelani na izključno na ekološki način. Cilj dogajanja je tudi približati likovno umetnost, literaturo, glasbo krajanom Šentjanža, občine Sevnica in okolice ter jih usmeriti v ekološko razmišljanje in obnašanje pri vsakdanjih opravilih. 

1. Dime Temkov / Slovenija - Makedonija
2. Ana Žerjal / Slovenija – Nova Gorica
3. Tamara Grbavac / Bosna in Hercegovina
4. Mišel Stojanovič / Bosna in Hercegovina
5. Tomaž Dernovšek / Slovenija – Muzej Premoderne umetnosti, Litija
6. Jože Šubic / Slovenija - Maribor
7. Vesna Davidovič / Slovenija - Dobova
8. Mojca Marija Vilar / Slovenija - Domžale
9. Ana Jazbec / Slovenija – Sevnica
10. Toni Vučajnk / Slovenija - Dobova
11. Oliver Marčeta / Slovenija - Avstrija
12. Elena Sigmund / Slovenija - Rusija
13. Matic Svažič / Slovenija - Ig
14. Anton Komat / Slovenija - Domžale

Kako do nas: Navodila za pot !

Veselimo se srečanja z vami ! 

Vse dodatne informacije dobite na :  040 760 870 / Jerca - Strokovni vodja

Dogodek so omogočili:
Zavod za mednarodno ustvarjalnost in kulturo QRA
Turistično društvo Šentjanž
Turistična zveza občine Sevnica 
4friends
Prispeval Administrator

 Ljubljana | Dunajska 125 | Vivo | 21.11.2014

Vabilo-Jerca-Vivo125
 
ArtEko Postavitev 2014
Prispeval Administrator

ArtEko - Sevnica | 13. 10.2014

22

Takole smo prenašali naš ognjeni trikotnik (guerilla tribe) z najavo za otvoritev mednarodnega ustvarjalnega srečanja ArtEko na Grad Sevnica , V četrtek, 16.10. 2014 ob 19. uri!

Vljudno vabljeni!
 
Kulturni praznik 2015
Prispeval Administrator

 GALERIJA ŠTALA | Sevnica | 18:00 | 08.02.2015

kulturni-praznik

ODPRTI RECITAL OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU
Dragi prijatelji, ljubitelji kulture toplo povabljeni na odprti recital in klepet v ateljeju . Vsako leto se veselimo tega praznika in zato tudi letos, na bolj skromen način, počastimo to sveto kulturo. S seboj prinesite pesem, ki jo boste prebrali in kapljico rujnega, da bo jezik bolj gladko stekel. Veselimo se snidenja z vami!

An evening of poetry dedicated Slovenian Day of Culture
Dear friends, lovers of culture warmly invited to aur evening of poetry and chat in the studio. Every year we look forward to this special day and so again, in a more modest way to honor this sacred culture. Bring a poem that you want to read, and a drop of wine, you do not have stage fright. We look forward to seeing you!

 

 
Rdeci boogie ali kaj ti je deklica
Prispeval Administrator

sevnica | galerija stala | ob 21.00 uri | 04.07.2014

rdei boogie kaj ti je deklica

 
Delovna akcija
Prispeval Administrator

Pekel | Sentjanz | 21-22.6.2014

2

Delovna akcija v Peklu.

Sodelujoči:
 Zavod QRA, KNOF, Turistično društvo Šentjanž.
Glavna mojstra: Grega Klenovšek in Danilo Beskorvajni
Vajenca: Matija in Gašper Jazbec

 
7. ARTEKO ŠENTJANŽ
Prispeval Administrator

Pekel | šentjanž | 28. 6. DO 2. 7. 2017

arteko2017-uvodna Od 28. junija – 2. julija so tudi letos na domačiji Felicijan v nebeškem Peklu ustvarjali umetniki in obarvali že 7. ArtEko 2017. Pod okriljem Turističnega društva Šentjanž in Zavoda MUK Qra iz Sevnice so se letos v Peklu zbrali Igor Somrak in Urška Kanoni iz Pomjana, Nena Bedek, Anton in Judith Zgonc in Matic Svažič vsi iz Sevnice. Za glasbeno spremljavo je poskrbel Andrej Fon, za brbončice pa Matjaž Derstvenšek. Tudi letos je s svojim znanjem in žarom dogodek podkrepila in soustvarila Jerca Šantej iz Sevnice. Z enodnevno udeležbo na dogodku sta nas počastila tudi udeleženca prejšnjih ArtEko dogodkov Toni Vučajnk iz Dobove s fotografskim objektivom in Tomaž Dernovšek – Vinči iz Hotiča pri Litiji s svojimi edinstvenim »land art« ( krajinska umetnost) po strugi bližnjega potoka. Glede na to, da so bila v prejšnjih letih v ospredju ustvarjalnega fokusa stari okenski okvirju, v katera so bila vpeta platna, je bil letošnji ArtEko nadgradnja prejšnjim, z ustvarjanjem zaves in drugih detajlov, ki so obogatili prostor na Felicijanovi domačiji v Peklu in bodo nadgrajevali prihodnje razstave. Seveda je bila tudi letos ustvarjalna sla brezmejna in niso izostale niti klasične umetnine na platnih ter peklensko ustvarjanje povezale v delovno razstavo, ki se je zgodila v soboto zvečer na prvi julijski dan. Dogajanje je dopolnilo celovečerno predvajanje fotografij, ki jih je vse štiri dni skrbno nizala Judith Zgonc. Obiskovalci so se lahko družili z umetniki, poskusili dobrote, ki so jih pripravile članice Turističnega društva Šentjanž in kulinarični umetnik Matjaž Derstvenšek ter se odžejali ob kozarčku rujnega. Kulturni program je popestril Andrej Fon na saksofonu. Najlepša zahvala gre družini Vidmar iz Gabrijel in Gostilni Repovž iz Šentjanža, ki so nam s svojimi izdelki pomagali pri izvedbi dogodka ter Društvu vinogradnikov Šentjanž, ki bo z ArtEko razstavo letos jeseni tudi dopolnilo praznovanje svojega jubileja. Še prej pa najlepše povabljeni zadnjo nedeljo v septembru na Šentjanško tržnico, ki brez razstave ArtEko Šentjanž ne bi bila tisto, kar je že kar nekaj let.


 
Modna revija kreaTorek
Prispeval Administrator

Grad sevnica |  26.5.2017 | ob 20.00 uri

kreatorek-vabilo-2

Vabljeni na kreativno predstavitev unikatno poslikanega tekstila nastalega na ustvarjalnicah kreaTorek v kavarni gracakova hci. V maniri spomina na tekstilno industrijo v Sevnici posvecamo tokratno revijo eni najvecji predstavnici - Jutranjki Sevnica.
Vstopnine ni! Prostovoljni prispevki dobrodošli. Možnost nakupa unikatnih izdelkov s posebnim grajskim popustom.

 

 
kreaTorek
Prispeval Administrator

Grad sevnica | graščakova hči | vsak torek 

kreatorki
Vabljeni na kreaTorek v
torek od 18.00 do 21.00 ure
na gradu Sevnica - pri Graščakovi hčeri.

Vsak torek v tednu!

 

 
Pregledna raztava 2010 - 2016 na gradu Podsreda
Prispeval Administrator

Podasreda | 19.00 | 9.9.2015 

podsreda-arteko
ArtEko, na gradu Podsreda, 9. septembra 2016 in zadnjo septembrsko nedeljo na Šentjanški tržnici. 
 
Peklenski pregled dojk
Prispeval Administrator

Pekel | Sentjanz | 8.7.2015 

pregled-dojk Inspiracija je bila usmerjena k stoletni vodi in posledično k prvi izkušnji človeka, ko priveka na svet – dojki. Vez med otrokom in materjo, odraščanjem in zrelostjo, sovraštvom in ljubeznijo, slednja pa žene v lepši in boljši svet. Fizično potrebujemo vodo za naš obstoj, vendar pa je brez duha čisto brez pomena. Duh ljubezni ohranja človeški obstoj v pravem pomenu.
 


 
ReKreacija 2016
Prispeval Administrator

vabilo na Rekreacijo    |   2016   |  2.7. do 5.7.2016

rekreacija-2016

mestitev udeležencev bo poskrbljeno v idilični dolini Pekla, na Felicijanovi domačiji. Prav tako bomo za vas poskrbeli z okusno hrano in pijačo ter zabavnim programom ob pokušanju dobrot pripravljenih iz surovin pridelanih na ekološki način.

 

Prosimo vas, da nam svojo udeležbo potrdite na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. / 040760870/ in priložite kratek življenjepis ter fotografijo.

 

 

Z lepimi pozdravi,

Jerca Šantej, vodja programa

 
Udeleženci Arteko podsreda
Prispeval Administrator

grad Podsreda   |   od 22.junija do 26. junija 2016

udeleenci-arteko-podsreda

Udeleženci ArtEko Kozjansko 2016 na gradu Podsreda! Pisana druščina od Podsrede preko Labina do Afganistana. — with Matjaž Derstvenšek, Matic Svažič, Goran Valenta, Mojca Vilar, Andreja Valenčak, Toni Vucajnk, Brina Ivanetič, JoŽe Šubic, Jerca Šantej and Grad Podsreda, SLO at Grad Podsreda, SLO.

 
ARTEKO KOZJANSKO
Prispeval Administrator

arteko-kozjansko

 
PESTRA ZADNJA SEPTEMBRSKA NEDELJA V SENTJANZU
Prispeval Administrator

Sentjanz | 27.9.2015

1Zadnjo nedeljo v letošnjem septembru smo svetovni dan turizma v Šentjanžu obeležili še posebej aktivno. Že zjutraj ob deveti uri smo se zbrali na štartu rudarske tematske poti Tk pav, kjer je Turistično društvo Šentjanž skupaj z županom Občine Sevnica Srečkom Ocvirkom in gozdarjem, planincem ter naravovarstvenikom Jožetom Prahom odprlo na stežaj prvi dve gozdni okni v Sloveniji.

 
Poklici v kulturi
Prispeval Administrator

poklici-v-kulturi-web

 
Drugi dan Arteko
Prispeval Administrator

Pekel | Sentjanz | 5-6.7.2015

drugidan

 

 

 

 Kot že iz samega poimenovanja dogodka lahko sklepamo je bila rdeča nit tudi letošnjega ArtEka Šentjanž ustvarjalna reciklaža. Tako so umetniki slikali na platna napeta na stare okenske okvirje, odpadno steklo, ogledala, panjske končnice ter iz materiala, ki so ga našli v bližnjem gozdu izdelovali različne objekte.


 
Delovna akcija
Prispeval Administrator

Pekel | Sentjanz | 27-30.7.2015

DSC05141

Delovna akcija v Peklu.

Sodelujoči:
 
Turistično društvo Šentjanž, QRA
Glavna mojstra: 
Tit Majcen in Andrej Fon
Vajenci:
Petra, Jerca Matic, Milena, Fani ...
Glavni kuhar: Matjaž Derstvenšek

 
Dobra Zupa za dober namen
Prispeval Administrator

 TRZNICA SEVNICA | 20.12.2014

zupa za dober namen

Zavod KNOF in Qra se pridružujeta dobrodelnim akcijam!
V Soboto 20.12.2014 smo na tržnici v Sevnici prostovoljci delili juhico in tudi druge izdelke za prostovoljne prispevke obiskovalcev tržnice. Zbran denar je namenjen družini iz Stranja.

Obiščite nas in se pogrejte z DOBRO ŽUPCO!

 
ArtEko otvoritev razstave Grad Sevnica 2014
Prispeval Administrator

 ArtEko Grad Sevnica | 16. 10.2014

ekipa arteko

16. oktobra se je ArtEko dogajanje preselilo v Mosconovo galerijo na Gradu Sevnica. Turistično društvo Šentjanž je v soorganizaciji z Zavodom Qra iz Sevnice in Turistično zvezo Občine Sevnica pripravilo pregledno razstavo ArtEko 2013 – 2014, na kateri so razstavljena dela, ki so nastala na lanski in letošnji slikarski koloniji ArtEko Šentjanž...... Preberi več

Besedilo: Perta Majcen, Foto: Zaneto Paulin 
Zahvaljujemo se:
Družini Felicjan, Ceti Jazbec, Mileni Bregar, Faniki Rupar, Anici Oblak, Francitu Musar, Milanu Sotlar in gostilni Repovž

 
ArtEko otvoritev razstave 2014
Prispeval Administrator

 ArtEko Šentjanz - ŠENTJANŠKA TRŽNICA 2014 | 28. 9.2014

DSC01027

Zadnja nedelja v letošnjem deževnem septembru je bila v Šentjanžu še kako sončna. Turistično društvo Šentjanž je na trg v Šentjanžu privabilo predvsem domače gospodinje, pridelovalce hrane in rokodelce, ki so na ogled in v prodajo postavili svoje izdelke..... Preberi več

 OTVORITEV: 16. oktobra v Mosconovi galeriji na sevniškem gradu.

Zahvaljujemo se: Družini Felicjan, Ceti Jazbec, Mileni Bregar, Faniki Rupar, Anici Oblak, Francitu Musar, Milanu Sotlar in gostilni Repovž


 
ArtEko 2014
Prispeval Administrator

 ArtEko Šentjanz 2014 | 25. 6. do 29.6.2014

00000622

Druženje osmih slikarjev ArtEko Šentjanž 2014 je letos potekalo pod streho Felicijanove domačije v Peklu. Preživeli smo štiri nepozabne dni in noči ter se družili z umetniki, ki so ustvarjali v neokrnjeni naravi v objemu potoka Pekel in Mrzli graben, v neposredni bližini izvira stoletne vode.

Letošnja slikarska kolonija se je dogajala od 25. – 29. junija v organizaciji Turističnega društva Šentjanž, Zavoda Qra iz Sevnice in Turistične zveze Občine Sevnica. Pri nas so ustvarjali Jože Šubic iz Maribora, Vladimir Leben iz Ljubljane, Mojca Marija Vilar iz Domžal, Ana Žerjal iz Nove Gorice, Vesna Davidovič in Toni Vučajnk iz Dobove, Matic Svažič iz Sevnice in kot umetniška vodja ter soorganizatorka z Zavodom Qra Jerca Šantej iz Sevnice.... Preberi več

Za glasbeno popestritev dogodka sta poskrbela - Peter Dirnbek in Zoran Košir.
Besedilo: Petra Majcen

Fotografije: Toni Vučajnk

Nastala umetniška dela na Felicijanovi domačiji v Peklu pri Jablanici si bo mogoče ogledati še 28. septembra v sklopu Šentjanške tržnice v kraju, ki ga je Janez Evangelist Krek označil za »Pušel'c Dolenjske«, in na otvoritvi 16. oktobra v Mosconovi galeriji na sevniškem gradu.

Zahvaljujemo se: Družini Felicjan, Ceti Jazbec, Mileni Bregar, Faniki Rupar, Anici Oblak, Francitu Musar, Milanu Sotlar in gostilni Repovž


 
ArtEko Sentjanz 2014
Prispeval Administrator
 

 ArtEko sentjanz 2014 | sentjanzu | ob 10 uri | 25. 6. do 29.6.2014

arteko 2014

ArtEko Šentjanž 2014 je mednarodna ustvarjalna manifestacija, kolegij (likovna kolonija), ki si predvsem prizadeva postati shajališče za umetnike, ki jim ni vseeno za usodo našega planeta in nas samih. Ideja o druženju likovnih ustvarjalcev z motom ekologije, predstavlja nadaljevanje tradicionalne likovne kolonije vendar v širšem smislu.

Letošnja bo bolj v duhu » ustvarjalne reciklaže « in njene prepoznavnosti.

Potekala bo v Šentjanžu od 25.junija do 29. junija 2014.
Otvoritev razstave nastalih del bo v sklopu prireditve »Šentjanška ekološka tržnica« v organizaciji TD Šentjanž ter v četrtek, 16. oktobra 2014 v Mosconovi galeriji na gradu Sevnica .

V soboto, 28. junija pa vas vabimo na zaključek ustvarjalnega kolegija ArtEko Šentjanž 2014, ob 19. uri na domačiji družine Felicijan v Peklu/ Jablanica 13, Šentjanž.

Navodila za pot !

Veselimo se srečanja z vami ! 
Vse dodatne informacije dobite na : 
040 760 870 / Jerca

Arhiv:
ArtEko 2013
ArtEko 2011
ArtEko 2012

 

 
Babica gre na jug
Prispeval Administrator

sevnica | galerija stala | ob 21.00 uri | 20.06.2014

 

Naši zvesti partnerji:optimo

Obcina Svnica

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. .

Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov