About  QRA - QUICK RESPONSE ART

The International Institute of QRA (quick response art ) is a non-profit educational and research center which seeks to promote international understanding through cultural means.

QRA Center

QRA creates exhibitions, publications, multimedia, education and research projects engaging with new ideas and emerging debates in the contemporary visual arts which reflect the diversity of contemporary society. QRA engages with new ideas and emerging debates in the contemporary visual arts, reflecting in particular the diversity of contemporary society. We work with artists, curators, creative producers, writers and the public to explore the vitality of visual culture.

Objectives

To be active in the arts...

  • To provide a platform for high quality activity in order to question existing positions and hierarchies within visual culture
  • To collaborate and offer opportunities to artists, curators and writers so that a greater range of voices can contribute and be heard
  • To create dialogues through art...
  • To encourage a dialogue with audiences through dynamic forms of engagement
  • To work in partnership with others to ensure that our activity remains at the ever-changing edge of debateTo build and share knowledge about art...
  • To continue to seek out fresh ideas and approaches which develop and challenge our understanding of cultural diversity
  • To create space for reflection of cultural diversity at Slovenian region and beyond
 
Jerca Santej
Prispeval Administrator

jerca santejARTIST BIOGRAPHY
/ Artist painter /
Jerca Šantej was born in Sevnica, Slovenia in 1964. She discovered her passion for art at an early age and pursued an in-depth art education at numerous universities and workshops in Slovenia. After graduating from the College of Arts and Sciences, and armed with her college degree (including achievments in law studies), Jerca dedicated herself to the ascetic life of a painter.In 1991 Jerca enjoyed critical and popular acclaim at her first solo artist exhibition, which yielded a wide array of invitations to present her work at exhibitions around the world.Jerca Šantej lives and works within Slovenia's verdant rolling hills and valleys and in the charming capital city of Ljubljana.

Contact Info:
Address: Pot na Zajcjo goro 24, 8290 Sevnica, SLOVENIA EUROPE        
Mobile: 00386 40 760 870
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Websites: www.santej.info

 
Joze Subic
Prispeval Administrator

jozeARTIST BIOGRAPHY
/ Slikar / Slovenija /

Jože Šubic je bil rojen v Mariboru 11. marca 1958. Leta 1982 je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Magisterski študij pa je opravil leta 1984. Ukvarja se slikarstvom, kiparstvom, figuraliko, keramiko in grafično umetnostjo.
1989 – Award on exhibition of members DLUM, Maribor, Slovenia
1992 – Glazer Award, Maribor, Slovenia
1999 – Award on painting competition Our World in 2000,
Winsor&Newton, Ljubljana, Slovenia ... ...

Contact Info:
Address: Rožnodolska 40a, 2000 Maribor        
Mobile: 00386 31 533 497
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Websites: http://www.facebook.com/josubic

 
Adriano Gon
Prispeval Administrator

adrianoARTIST BIOGRAPHY
/ Kipar, Slikar / Italija /

Rojen v Staranzano (Gorizia) v letu 1957 po njegovih sekundarnih študij na Art Institute v Gorici, 1977-1981, ki delajo na področju grafičnega oblikovanja. Pozneje, med letoma 1981 in 1983, je nadaljeval svoje dejavnosti v Milanu v študijah Bruno Bozzetto, zaradi česar kratkih filmov, kot scenograf za televizijske programe. Od leta 1985 do 1992 je živi in ​​dela v Londonu, izmenično z poklic grafičnega oblikovanja graviranje in slikarstvo. Raznolike izkušnje na področju grafičnega oblikovanja in vizualnih umetnosti usmerja svoje raziskave v smeri novih izraznih tehnik, ki segajo od globinskega tiska, jedkanice in linocuts, slikarstva in naprav. V zadnjih letih se posveča svojo pozornost predvsem k oblikovanju “projekti s predmeti” medijev, v sodelovanju z umetniki iz različnih okolij v povsem eksperimentalnega vidika ki zajema širok spekter sodobnih vizualnih jezikov. Njegova dela so razstavljena pa tudi v Italiji, na Hrvaškem, v Sloveniji, Bosni, v Belgiji, Španiji, na Češkem, v Angliji, Nemčiji, na Danskem, pa tudi v ZDA, Kanadi, Južni Afriki, Avstraliji in Južni Koreji.

Contact Info:
Address: Via dei fabbri 2, 34124 trieste, Italija      
Mobile: 0039 040 307 366
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 
Vesna Davidovic
Prispeval Administrator

vesnaARTIST BIOGRAPHY
/ Kiparka / Slovenija /

Rojena 1973 v Stuttgardu, Nemčija. Vizualna podoba kot prvinska manifestacija spoja racionalnega uma in emocionalne paradigme. Abstrakcija. Nivedurke, Stari Mayer Kranj, Slovenija 2013. Vesna, samostojna razstava, Zasavski muzej Trbovlje, Slobvenija 2013. Multicolor, samostojna razstava, Nova galerija Trbovlje, Slovenija, 2012. Mladinski center Brežice - platna poletja, Brežice, Slovenija, 2011 Mestna hiša Brežice - Odtis; posledica matrice, barve in papirja, Brežice, Slovenija, 2011 Mokrice - Slike iz glave, Mokrice, Slovenija, 2011. //nagrade Zlata paleta - abstraktno slikarstvo, Delavski dom Trbovlje, Slovenija, 2012 Certifikat XLVI. Mednarodnega slikarskega ex-tempora Piran, 2011. Certifikat za kakovost - abstraktno slikarstvo - ZLDS, Ljubljana, Slovenija, 2011.

Contact Info:
Address: Veliki Obrež 1c, 8257 Dobova      
Mobile: 00386 41 627 301
Email:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 
Toni Vucajnk
Prispeval Administrator

toniARTIST BIOGRAPHY
/ Fotograf / Slovenija /

PISATI - RISAT - SLIKATI - USTVARJATI - LJUBITI - ŽIVETI

Pisati da, pisati v plesu med ljubeznijo in sovraštvom, vere in nevernosti, sreče in žalosti, razočaranja v sebe samega predvsem, bolečine osamljenosti in sreče pripadanja, pisati v plesu bosih nog, z ljubeznijo plesati med nevoščljivostjo in obrekovanjem, plesati med nedolžnostjo zore in težke pretežke noči, darujoč besede večnosti, pisati da, plesati ko so koraki težki, noge svinčene misel prazna izpita do poslednje kaplje, pisati da, plešoč v preslikavanju črk hrepenenja povitih v postelji duše, slikati sonce deževje obarvati v modrino, slikati temno v svetlobo ki tli nekje v upanju, pisati, glasba izpolni praznino, jaz bi tango, argentinski, čeprav še kar šepam, pisati da...

Contact Info:
Address: Marka Šavriča 19, 8257 Dobova
Mobile: 00386 31 682 979
Email:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 
Maja Briski
Prispeval Administrator

majaARTIST BIOGRAPHY
/ Likovni kritičar / Hrvaška /

V osamdesetih je Maja BRISKI pričela osnovati multimedijski projekt Egoist Artz & Partz, ki ga vodi še danes. Govor je o širokem razumevanju umetnosti, estetike in žurnalistične dejavnosti, ki je sestavljena iz promocije umetnika, koncipiranja in realizacije art koncepata, projekata v izložbi, dogodkov, ki vključujejo raznovrstne izkušnje, znanja in mediji (gastro, tam je predstavitev, nastavljeno gledališko obliko, kostumografija za promocijo glasbe je med predstavitvijo novega CD-ja ali se pripravlja na koncertno turnejo, fotosešni za različne namene, itd ..), popolno grafično oblikovanje njihovih lastnih umetniških projektov (katalogu , vabila, plakati, panoji, transparenti, koledarji, različni načini pospeševanja prodaje, kot so majice, torbe, kape, menije, razglednice, itd), pisanje poročil o dnevnih časopisov, tedenskih in mesečnih revij, oblikovanje izdelka, oznake za hrano, vino in oljčno olje, avtorske založniške projekte umetniških monografij do literature in dobrodelnih akcij, oblikovanje prostora, scenografijo in spletnih konceptov.

Contact Info:
Address: Ribnjak 48, 10000 Zagreb      
Mobile: 00 385 95 9119 105
Email:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 
Tamara Grbavac
Prispeval Administrator

tamaraARTIST BIOGRAPHY
/ Slikarka / Bosna i Hercegovina /

Tamara Grbavac rođena je 03.06.1988. godine u Ljubuškom, Bosna i Hercegovina. Završila je Opću gimnaziju u Ljubuškom 2006. godine te iste upisala Akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu. Magistrirala je slikarstvo u klasi prof. Ante Kajinića 2011. godine. Pridruženi je član ULU BiH-a i ULUFBiH. Imala je osam samostalnih i četrdeset  skupnih  izložbi te je sudjelovala na 34 likovne kolonije. Dobitnica je nagrade Privatno i javno za 2012. godinu, te je autorica likovnih rješenja za dvije poštanske markice HP Mostar.

Contact Info:  
Mobile: . 063 433 925
Email:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 
Matija Svazic
Prispeval Administrator

matic svazicARTIST BIOGRAPHY
/ Graphic & Multimedia designer /
Matic Svazic was born in Trbovlje, Slovenia in 1983. He graduated at the Faculty of Natural Sciences in Ljubljana. He had his first solo exhibition "La divina commedia" at the castle in Sevnica. It covers the entire area of graphic design, special qualifications in the field of web design, his design has already impressed many companies around the world especially in Europe. He and friend create cultural and social association named Partyzone. Thay made more than 80 Cultural, workshop, music, projects. His life motto is: Again and again, every day, try always something new!

Contact Info:
Address: Šmarska cesta 14, Sevnica, Slovenia   
Mobile: 00386 41 436 984
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Websites: www.oblikovanje.info

 
Lado Leben
Prispeval Administrator

ladoARTIST BIOGRAPHY
/ Slikar / Slovenija /

Vladimir Leben je odraščal je v Sevnici, Akademijo za likovno umetnost pa je obiskoval v Ljubljani. Sodeloval je na številnih samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini, med odmevnejše sodi projekt Galapagos. Je soustanovitelj Muzeja premoderne umetnosti. Poleg slikarstva se ukvarja tudi z animacijo in ilustracijo. Je dobitnik prve nagrade za animacijo na 10. Festivalu slovenskega filma v Portorožu leta 2007 in prejemnik priznanja Hinka Smrekarja na 10. Slovenskem bienalu ilustracije leta 2012. Živi in dela v Ljubljani.

Contact Info:
Address: Veselova 21, 1000 Ljubljana      
Mobile: 00386 31 402 466
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Websites: http://vladimirleben.com/

 
Ana Zerjal
Prispeval Administrator

ana zARTIST BIOGRAPHY
/ Kiparka / Slovenija /

Ana Žerjal je študentka kiparstva na akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, ki svoje znanje o likovnih veščinah rada prenaša na mlade raziskovalce. Poleg osnovnih praks likovnih tehnik, rada raziskuje likovno izražanje na drugačne, eksperimentalne, nekonvencionalne načine - to je kako iz muhe, narediti slona. ANA ŽERJAL, rojena v Kopru 8.8.1987. Trenutno živi in deluje v Novi Gorici.
Leta 2012 je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, iz kiparstva pri prof. Jožetu Baršiju, kjer trenutno nadaljuje svoj magistrski študij.
V svojem likovnem izražanju vedno skuša plavati z glavo nad vodno gladino, da jo ne bi utopil tok dolgočasja in ravnodušnosti, ter s svojimi kipi skuša vdreti v polje otroških igral, v namen razbitja enoličnosti objektov, ki s svojim videzom (kateri spominja vse prej na vojaške poligone ) zavirajo otroško domišljijo. Rada ima dobro družbo (pred vsem Art-eko šentjanž družbo), njena številka noge je 40, kar dobro podpira njen karakter s harmoniko vred.
Juhuhu.

Contact Info:
Address: Trubarjeva 7/A , 5000 Nova Gorica      
Mobile: 00386 51 250 587
Email:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 
Zaneto Paulin
Prispeval Administrator

zanetoARTIST BIOGRAPHY
/ Media manipulator / Hrvaška /

1987. / Producent in soavtor koncepta GLAMOUR ZA ŽAMETNO ZAVESO / GLAMOUR BEHIND THE VELVET CURTAIN premierno razstavljeno na samostojni izložbi v najbolj priznani evropski foto galeriji IL DIAFRAMMA v Milanu na povabilo najuglednejšega teoretika Lanfranca COLOMBA.
2009. / Dobitnik specijalne nagrade na fotografskom natječaju THE MOST SIGNIFICANT PHOTOGRAPH OF A CONTEMPORARY WORK OF ART, umetnostnega bienala v Benetkah 2009. Razstavljel s skupino nagrajenih avtorjev na natječaju THE MOST SIGNIFICANT PHOTOGRAPH OF A CONTEMPORARY WORK OF ART v palači CÀ GIUSTINIAN.

Contact Info:
Mobile: 00 385 95 9102 117
Email:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 
Mojca Marija Vilar
Prispeval Administrator

mojcaARTIST BIOGRAPHY
/ Slikarka / Slovenija /

Dipl. slikarka Mojca Marija VILAR se že vrsto let intenzivno ukvarja s slikarstvom, ki ga je izbrala za svoje življensko poslanstvo. Do sedaj je pripravila že vrsto samostojnih slikarskih razstav ter sodelovala na številnih skupinskih razstavah. Njeno slikarsko znanje je vrhunsko, obogateno z izjemno barvno občutljivostjo ter sodobno usmerjenostjo likovnemu izrazu. Njene slike so vesele, svetle, barvno bogate ter ploskovno interpretirane likovne kompozicije, polne svežih, elegantnih in suverenih likovnih intervencij. Odlično znanje s področja kompozicije, likovnih analiz, barvoslovja in oblikovnih zasnov predvsem pa bogastvo slikarskih idej, ki izhajajo iz raziskovanja številnih likovnih problemov, omogočajo visoko kvaliteto njenih del. Njena likovna dela še posebej odlikuje svojevrstna, včasih nekoliko ekspresivna in odločna, vedno pa človeško topla odslikava slikarskih površin. Mojca Vilar se je rodila maja 1957 v Ljubljani, diplomirala na Visoki šoli slikanja v Ljubljani. Samostojno razstavlja od leta 1984. Prvič se je predstavila kot članica Likovnega društva Petra Lobode v domžalski galeriji. Sodelovala je na mnogih skupinskih razstavah, ex-temporih, likovnih delavnicah in predstavila preko dvajset samostojnih predstavitev.

Contact Info:
Address: Cesta talcev 14, 1230 Domžale
Mobile: 00386 41 627 301

 
Elena Sigmund
Prispeval Administrator

elenaARTIST BIOGRAPHY
/ Slikarka / Rusija /

Vse  umetniške projekte vodi profesorica likovne pedagogike, oblikovalka vitrajev in slikarka Elena Sigmund. Delo v ateljeju temelji  na njenem talentu, posebnem videnju materiala in visokem profesionalizmu. Elena se razlikuje od  danes delujočih umetnikov oblikovalcev vitraja. Ne kopira risb, ampak na podlagi natančnega poznavanja zgodovine te umetnosti oblikuje lastne kompozicije, ki jih prilagaja  sodobni notranjosti. Elenina dela  jasno izražajo njen prepoznavni umetniški podpis. Elena Sigmund (roj. Molodcova), profesorica likovne pedagogike, oblikovalka vitrajev in vsestranska likovna ustvarjalka se je rodila 7. decembra leta 1981 v mestu Erdenet v Mongoliji. Po končani osnovni šoli je nadaljevala izobraževanje na Smolenški strokovni srednji šoli za umetnost, ki ga je zaključila leta 2001 in pridobila  naziv umetnica glasbe - pianistka. V tem času je začutila ljubezen do likovne umetnosti. Najprej je ustvarjala povsem ljubiteljsko, kasneje pa je svoje likovno znanje in veščine  izpopolnjevala  tudi na tečajih  pri profesorju Vladimirju Korobovu.

Contact Info:
Address: Budna vas 5, 8297 Šentjanž     
Mobile: 00386 51 339 285
Email:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Websites: www.ef-art.net

 

Naši zvesti partnerji:optimo

Obcina Svnica

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. .

Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov